Wie-is-wie

De dirigente

Hallo!
Mijn naam is Marianne Rijnders-Manshanden, 63 jaar geleden geboren in Amsterdam en via Naarden in Groote Keeten geland.
Gehuwd met Wim en samen hebben we een gezin met 4 kinderen (waarvan de jongste op Noorderhaven woont) en 6 kleinkinderen.
Na de stage bij Mescalanza in 2015, behaalde ik mijn MDO-diploma in 2016.
Vanaf 2007 dirigeer ik het KeetKoor en sinds 2015 ben ik tevens de dirigente van Schager Zeemanskoor “Onder Zeil”. Daarnaast zing ik zelf nog steeds bij Goois Vocaal in Naarden (sinds 1999).
Het zal duidelijk zijn, dat er niet zoveel tijd meer over blijft voor andere hobby’s. Maar daarom ben ik vastbesloten om eind 2022 met “pensioen” te gaan. Daar hebben mijn man en kinderen óók recht op.
Tot die tijd hoop ik, dat het koorleven me net zoveel plezier blijft leveren als in al de afgelopen jaren en dat Mescalanza een fijne afsluiter van mijn korte carrière zal worden. Ik zal me in ieder geval daar voor 100% inzetten.
Als de pandemie ons de kans biedt….

De pianist

Dick Laan 

Mijn liefde voor muziek begon al van kind af aan. Ik denk dat dit kwam omdat mijn opa viool speelde en mijn moeder zong. Het eerste instrument waarop ik speelde was een piano. Ik heb vanaf mijn negende tot mijn dertiende les gehad van, een in mijn ogen, chagrijnige oude zak die pianoleraar was.  Na die vier jaar had ik er genoeg van.

En pas op mijn achttiende, toen ik mijn echtgenote leerde kennen, ben ik weer gaan spelen. Door samen met haar muziek te maken begon ik er weer zin in te krijgen. Uiteindelijk ben ik gaan spelen bij Lentebloemen, Operette ver. Harmonie, en in allerlei combinaties met andere instrumenten.  Naast de muziek ben ik werkzaam als leraar wiskunde en natuurkunde bij de Operationele School van de marine. Ik speel alweer een aantal jaren bij Mescalanza. Daarnaast speel ik nog bij allerlei solisten en af en toe als gelegenheidsbegeleider van allerlei verenigingen.

Zelf ben ik vooral een liefhebber van klassiek (vooral kamermuziek), musical en moderne “ballads’ en dit zijn dan ook de voorstellingen die ik graag bezoek. Ook hou ik me graag bezig met lezen, fietsen, wandelen en skiën, waardoor ik regelmatig vrije tijd te kort kom.

Het bestuur

Henk Gerssen, voorzitter
William Ligthart, penningmeester
Rita Donker, lid
Trudy Frankenmolen, lid       
Ineke Borst, lid 

Op de foto van links naar rechts: Ineke, William, Trudy, Rita en Henk.